Foto från Visby

”Av alla viktiga frågor just nu, varför ska jag bry mig om kulturen?”

Kulturrådet är i Almedalen för att lyfta kulturpolitiska frågor. Kultur är viktigt, inte bara som personlig upplevelse utan också ur ett större samhällsperspektiv. Kom på något av våra tre seminarier!

Vi pratar om kulturklyftan i Sverige, kulturens betydelse för oss människor och följer upp vårens debatt om statlig styrning och konstnärlig frihet. Ihop med parterna i Samverkansrådet har vi bjudit in den lysande huvudtalaren sir Nicholas Serota, ordförande i Arts Council England och tidigare chef på Tate Galleries i London, att tala om kulturens framtid. Dessutom bjuder vi på kulturfrukost!

Följ vår liverapportering från Almedalen


Våra seminarium filmas och livesänds här på webben samt från våra konton på Facebook och Youtube. Vi twittrar även från @kulturrdet och samlar det som sägs på seminarierna under #Kulturklyftan


Utöver våra egna seminarier och arrangemang medverkar vi under Almedalsveckan på ett seminarium som handlar om kulturskoleklivet:

Kulturskoleklivet – vart är vi på väg?

Visionen är att barn och unga i hela landet, oavsett bakgrund och uppväxtmiljö, kan få ökad tillgång till en inkluderande kulturskola. Nu har det på regeringens förslag getts utvecklingsmedel till sex olika lärosäten i Sverige för att ta fram utbildningar med relevans. Hur ser förslagen ut? Med bland andra Jenny Löfström Elverson, Kulturskolecentrum, Kulturrådet.

När: 3 juli 2018, 10:45 - 11:45
Plats: Strandgatan 1, Sal Arlöv
Arrangör: Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet, Akademin Valand, Göteborgs universitet

Läs mer om seminariet

KONTAKT

Helene Oljons
Pressansvarig
Telefon: 08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Header logo