Vi ses på Bokmässan!

För fjärde året i rad arrangerar Kulturrådet programmet på Ung scen. Här bjuds på ett sextiotal programpunkter kring barns rätt till kultur, läslust och allas lika värde. Nya böcker och aktuella ämnen diskuteras. Dessutom kungör kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke vem som blir ny läsambassadör!

Den 28 september–1 oktober är det återigen dags för Bokmässan i Göteborg. Kulturrådet står som värd för Ung scen. Fyra dagars scenprogram bjuder bland annat på internationella gäster som illustratören och tidigare ALMA-pristagaren Kitty Crowther och den hyllade ungdomsförfattaren Jennifer Niven.

Programmet på Ung scen genomsyras av aktuella ämnen i barn- och ungdomslitteraturen. Det handlar om allt från integration, mediekonsumtion, sorgebearbetning, filosofi för barn, sex och politik till skräck och mysterier. Helena Bross, Johan Unenge, Lo Kauppi, Martin Widmark, Mats Jonsson och Eva Susso är några av de författare som framträder på scenen.

Möt även personligheter som handbollsspelaren Linnéa Claeson som står upp mot näthat, regissören Suzanne Osten som ser film som demokratiskt verktyg och David Mohseni som skrivit om sin flykt till Sverige. Kulturrådet lyfter fram spännande läsfrämjarprojekt och publiken på mässan får möjlighet att lära sig mer om exempelvis Bokstart, family literacy, biblioterapi och Barn- och ungdomsbokskatalogen.

Programmet för Ung scen finns nu på Bokmässans webb.

Header logo