Name of the next song. Anderson dance och Aarhus teater.

Möt Kulturrådet

Här presenteras arrangemang där Kulturrådet medverkar de närmaste månaderna.


24-25 maj 2018, Reykjavik

Roots and Wings

Tid: 24-25 maj 2018
Plats: Veröld - Vigdís' house University of Iceland, Brynjólfsgata 1, Reykjavik
Anmälan: Sker online.

Hur kan kultur- och utbildningsinstitutioner bidra till att skapa dialog ett mångkulturellt samhälle? Det är en fråga som kommer att diskuteras under konferensen Roots and Wings i Reykjavik, Island, i maj. Vår handläggare Simon Strömberg deltar i seminariet och kommer att göra en presentation av satsningen Kreativa Platser.

Läs mer om Kreativa Platser.


30 maj - 1 juni

New York Right’s Fair

Vi deltar på mässan New York Right’s Fair med en monter, the collective Nordic stand, Level: #1, booth # 101-103. På plats finns personal som arbetar med verksamheten Swedish Literature Exchange.

Läs mer om Swedish Literature Exhange.


9-17 juni

Järvaveckan

9-17 juni pågår Järvaveckan på Järvafältet norr om Stockholm. Järvaveckan är en mötesplats med människor och samtal i fokus, målet är att minska avståndet mellan folk och folkvalda för att skapa bättre förutsättningar för alla att engagera sig i samhällsfrågor. Kulturrådet arrangerar två seminarier under veckan:

Fredag 15 juni - Vad betyder kulturskolan för inkludering?

Söndag 17 juni  - Framgångsrecept för projekt i orten

Läs mer om Järvaveckan


15 juni

CREATIVE PEOPLE AND PLACES

Arts Council Englands årliga konferens för erfarenhetsutbyte inom satsningen Creative people and places i Wolverhampton, UK. I år är rubriken People, Place, Power och Viktoria Nguema från Kulturrådet och Kreativa Platser deltar i ett panelsamtal om deltagardriven konst och kultur ur ett globalt perspektiv.

Läs mer om konferensen

Läs mer om Creative People and Places

 

Header logo