Arkivarie med registratorsfunktion (vikariat)

Nu söker vi en arkivarie med registratorsfunktion för vikariat. Enheten för verksamhetsstöd ansvarar för det ekonomiska, bidragsadministrativa och it- systemstödet för hela myndigheten. Som arkivarie med registratorsfunktion tillhör du enheten och dess 20 medarbetare. Vi erbjuder dig ett omväxlande och viktigt arbete inom kultursektorn. 

Arbetsuppgifter
I rollen är du en nyckelperson som kommer förvara och vårda myndighetens handlingar vilket innebär att du arbetar med dokument- och ärendehantering, klassificering, dokumentstyrning, arkivering, diarieföring, informationssäkerhet och hantering av inkommande post och e- post samt att avsluta ärenden. 
 
Registraturen tillhör en av dina dagliga rutiner och arbetsrollen kräver att du har god kännedom av arbetsuppgifterna samt att du kan förmedla din kunskap inom ditt ansvarsområde på ett pedagogiskt och enkelt sätt till medarbetare som behöver ditt stöd. I arbetet har du många kontakter, både internt och externt och du kommer att arbeta i team tillsammans med ytterligare en registrator.
 
Du som söker tjänsten ska ha en relevant utbildningsbakgrund inom arkivvetenskap. Som arkivarie kommer du att göra återsökningar, ordna och förteckna arkiv, medverka i frågor inom elektronisk arkivhantering och verksamhetsbaserad arkivredovisning på Kulturrådet. Du ska ha ett intresse för att arbeta med digitala arkivfrågor och vara bekant med terminologin inom området för att medverka till en modern informationsförvaltning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 

  • en högskoleutbildning med 60 hp i arkivvetenskap, mycket god datorvana samt goda kunskaper i och erfarenhet av Officepaketet,
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, muntligt och skriftligt,
  • god kännedom om gällande lagar, förordningar och föreskrifter inom området,
  • erfarenhet av elektroniskt ärendehanteringssystem.

Meriter
Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av ärendehanteringssystemet W3D3
  • erfarenhet av att hantera utlämning av allmän handling
  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en offentlig verksamhet
  • har erfarenhet av att ge support/stöd, muntligt och skriftligt 

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ i tal och skrift och trivs med att använda din strukturerade och noggranna sida i arbetet. Du är lösningsorienterad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. I rekryteringen läggs stor vikt vid din personliga lämplighet.
 
Kulturrådet värdesätter en arbetsplats med jämn könsfördelning och där medarbetarna bidrar med sina olika kunskaper och bakgrunder. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
 
Anställningen
Anställningen är ett vikariat t o m 2019-12-31. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 
Ytterligare upplysningar
Enhetschef Stefan Johansson, tel. 08-519 264 36
Arkivarie Katarina Hallmans tel. 08-519 264 31
 
Fackliga företrädare
Emil Hammar SACO, Fredrik Uhrzander ST tel. vx. 08-519 264 00 
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV senast 2018-10-21 till  jobba-55@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/55

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar.

Kulturrådets kontor, där 100 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla. Mer information finns på vår hemsida: www.kulturradet.se

Header logo