Vi söker en chef till enheten för verksamhetsstöd - Kulturradet

Vi söker en chef till enheten för verksamhetsstöd

Enheten ansvarar, inför myndighetens ledningsgrupp, för Kulturrådets ekonomi och övergripande planering av 2,7 miljard kronor (2018), vilket omfattar cirka en tredjedel av svenska statens kulturbudget.

Arbetsuppgifter

Ansvaret omfattar även intern styrning och kontroll, årsredovisning samt riskhantering enligt förordning. Du ska leda arbetet och ansvara för myndighetens och enhetens verksamhetsplanering. Du ansvarar för att driva myndighetens budgetarbete, prognoser, analysarbete samt är systemansvarig för merparten av våra it system och även informationssäkerhetsansvarig i myndigheten. Du arbetar med frågor som berör våra kontorslokaler och ansvarar för berörda servicetjänster. Du är underställd generaldirektören och ingår i ledningsgruppen. Inom enheten sker samordning av myndighetens upphandlingar. Du har personalansvar för 22 medarbetare som är uppdelade i olika grupper med respektive ansvar för ekonomi, bidragsadministration, registratur och arkiv, kontorsservice samt it- drift och systemförvaltning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad ekonom, eller har en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ledarerfarenhet och vana att driva arbete med strategisk verksamhetsplanering, budget och årsredovisning. God kännedom om den statliga budgetprocessen, statlig redovisning, upphandling, registratur och arkiv samt it är meriterande.
Det är ytterligare meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som chef på Kulturrådet förväntas du ha förmåga att prioritera, se helheten, främja samarbete och förstå andras perspektiv. Du stödjer, leder och skapar goda förutsättningar för dina medarbetare i deras arbete och utveckling, bland annat genom att sätta tydliga mål och vara tillgänglig.

Vi söker dig som är en lyhörd, inspirerande och tydlig chef. Du är kreativ, analytisk, stresstålig med god förmåga att strukturera och leda arbetet. Du behöver vara en god talesperson för myndigheten, med diplomatisk fallenhet och ha förmåga att överföra kunskap och resultat samt ha integritet och ett personligt lugn. Du ser ditt verksamhetsområde som ett verktyg och underlag för att stödja övriga chefers arbete att fatta korrekta beslut. Vi ser gärna att du är intresserad av kulturpolitiska frågor.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 2 september 2018 till
jobba-49@kulturradet.se
Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/49

 

YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR

Ytterligare upplysningar

Generaldirektör Staffan Forssell från den 13 augusti på tel. 08-519 26 521.
Under sommaren fram till den 13 augusti, enbart email:
staffan.forssell@kulturradet.se

Fackliga företrädare

Emil Hammar, Saco och Fredrik Uhrzander, ST nås på tel. 08-519 26 400. 
Under sommaren fram till 13 augusti enbart email:
emil.hammar@kulturradet.se; och fredrik.uhrzander@kulturradet.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 2 september 2018 till
jobba-49@kulturradet.se
Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/49

Header logo