Handläggare för sommarvikariat 2018

Under sommaren vill vi stötta upp vår handläggargrupp på enheten för konstarter och regional utveckling. Vi erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter och en inblick i myndighetens verksamhet och kultursektorn.

Vi söker en handläggare med fokus på hantering av redovisningar av bidrag inom musik, scenkonst och bild och form. Dessutom kan andra uppgifter inom enheten förekomma, till exempel bidragshandläggning eller annan verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER

  • Granskning av inkomna redovisningar
  • Uppgifter kopplade till bidragsgivning, uppföljning och analys

Arbetet innebär många interna och externa kontakter och arbetsuppgifterna förutsätter att du är van att jobba såväl självständigt som i samverkan med andra.

Kvalifikationer

  • du har akademisk examen med samhällsvetenskaplig eller humanistisk inriktning, annan examen eller motsvararande kunskaper arbetsgivaren prövar vara likvärdig,
  • du har erfarenhet av arbete inom kulturområdet, gärna med fokus på musik,
  • mycket god analytisk förmåga, helhetstänkande och kommunikativ förmåga,
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt
  • goda kunskaper i Officepaketet.

 

Meriter

Erfarenhet av bidragshantering och offentlig förvaltning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika delar av konst- och kulturområdet och har goda kunskaper om och intresse för kulturpolitik.

Det är även meriterande om du behärskar fler språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper

  • du är noggrann, lyhörd och strukturerad,
  • du har förmåga att bygga och utveckla goda relationer och lätt för att samarbeta och knyta kontakter.

Egenskaper som noggrannhet, förmåga att kunna hantera många uppgifter parallellt och hålla deadlines är viktiga.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställning

Anställningen är ett sommarvikariat på heltid till den 1 september 2018.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ytterligare upplysningar

Enhetschef Veronica Lamppa Lönnbro, tel. 08-519 264 81

Fackliga företrädare

Emil Hammar, SACO, Fredrik Uhrzander, ST nås via Kulturrådets växel 08-519 264 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 2018-05-23  till jobba-37@kulturradet.se.  Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/37.

 

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar. Kulturrådets kontor, där cirka 85 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla. Mer information finns på vår hemsida: www.kulturradet.se 

 
Header logo