Utredarstöd (sommarvikariat)

Kulturrådet söker utredarstöd på sommarvikariat till enheten för Regional verksamhet och uppföljning.

Bakgrund

Under sommaren vill vi stötta upp vår utredargrupp på enheten för Regional verksamhet och uppföljning. Vi erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter och en inblick i myndighetens verksamhet och kultursektorn.

Arbetsuppgifter

Som sommarvikarie hos oss arbetar du med uppföljning av kultursamverkansmodellen och statistikstöd. Du hanterar och kvalitetssäkrar data, samt utformar och sammanställer tabeller, tidsserier och databasstrukturer. Du gör dataanalyser och indexberäkningar, samt layout av tabeller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studerat statistik på högskolenivå med minst 30 ECTS-poäng i statistik och gärna ytterligare studier inom statistik. Som person är du noggrann, strukturerad och arbetar bra självständigt. Vidare har du

  • mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt erfarenheter av arbete med pivottabeller i Excel.
  • goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt.

Vi ser gärna att du har ett intresse för kulturfrågor.

Anställning

Anställningen är ett sommarvikariat på heltid i två månader. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast 2017-04-28 till
jobba-21@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2017/21.

Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet. Genom att fördela statliga bidrag till aktörer inom olika konstarter arbetar vi för att stärka och utveckla kulturlivet i hela Sverige. Vi stöttar verksamheter som rör teater, dans, musik och annan scenkonst; litteratur, läsfrämjande och bibliotek; bild och form; samt museer och utställningar.

Kulturrådets kontor, där cirka 75 anställda arbetar, är beläget i Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Våra lokaler är tillgängliga och vi arbetar i ett öppet kontorslandskap. Som arbetsplats präglas Kulturrådet av strävan efter frihet från diskriminering och efter lika möjligheter för alla. Mer information finns på vår hemsida: www.kulturradet.se 

KONTAKT

Ytterligare upplysningar
Magnus Boström, enhetschef
08-519 264 28.
Fredrik Uhrzander, utredare
08-519 264 49

Fackliga företrädare
Love Ander, SACO
Elise Larsson, ST
08-519 264 00 (växel)

Header logo