Vikarierande handläggare/kommunikatör

Vi söker en vikarierande handläggare/kommunikatör med fokus på Kreativa Europa och internationellt kultursamarbete och utbyte till enheten för kommunikation och omvärld.

Bakgrund

Kulturrådet ska i internationella sammanhang främja kulturens roll för yttrandefrihet och demokratisering. Vi verkar verka även för synergier mellan kulturpolitiska och biståndspolitiska insatser.

Kreativa Europa är EU:s ramprogram för de kulturella och kreativa sektorerna. Genom programmet får aktörer inom konst och kultur, tv, film och dataspel möjlighet att samarbeta internationellt och nå ut till en europeisk publik. Kulturrådet är kontaktpunkt för delprogrammet Kultur i Sverige. Vi är också kontaktpunkt för Unescos konvention om skydd för och främjande av mångfalden av kulturyttringar.

Vi söker dig som tillsammans med medarbetare på Kulturrådet vill bidra till att skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av kulturområdet och verka för ökat internationellt och interkulturellt utbyte och samverkan inom hela kulturområdet

Arbetsuppgifter 

 - främjandearbete och kommunikation
 - information och omvärldsbevakning

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du är van att jobba såväl självständigt som i samverkan med andra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot samhällsvetenskaplig eller humanistisk inriktning. Du har kunskap om offentlig bidragsgivning och internationella frågor. Du har gärna erfarenhet av internationellt kultursamarbete.

Du ska ha:

  • flerårig erfarenhet av arbete med handläggning eller produktion inom kulturområdet med en internationell dimension, gärna med särskild kunskap om EU-politik,
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av bidragshantering och offentlig förvaltning, 
  • erfarenhet från olika delar av konst- och kulturområdet,
  • kunskaper om kulturpolitik och kulturlivet i Sverige och internationellt,
  • kunskaper i flera språk än svenska och engelska.
  • goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

Egenskaper som förmåga att kunna hantera många uppgifter parallellt och hålla deadlines är viktiga. Analytisk förmåga, helhetstänkande och kommunikativ förmåga krävs för uppdraget. Du har också förmåga att bygga och utveckla goda relationer. Du ska vara noggrann, lyhörd och strukturerad och ha lätt för att samarbeta och knyta kontakter.

Vi förutsätter att du är intresserad av kulturpolitiska frågor.

Kulturrådet värdesätter en arbetsplats med jämn könsfördelning och där medarbetarna bidrar med sina olika kunskaper och bakgrunder. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat på heltid till och med den 31 december 2018. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ytterligare upplysningar

Enhetschef Bongi MacDermott 08-519 264 69

Fackliga företrädare

Emil Hammar, Saco, Fredrik Uhrzander, ST. Båda nås på tel. vx 08-519 264 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 29 juli 2018 till
jobba-48@kulturradet.se. Märk din ansökan med Dnr Pers 2018/48


 

Header logo