Här kan du få en bredare förståelse för den varierade kompetens- och utbildningsbakgrund som medarbetare i kulturskolans mångfacetterade verksamhet kan ha. Syftet är att du som är anställd i kulturskolan ska få det lättare att hitta passande kompetensutveckling.
Hitta rätt bland olika utbildningsformer
Här hittar du de officiella webbsidor där du kan läsa mer om och söka bland de olika utbildningsformerna:
Folkhögskoleutbildningar
Inom folkhögskolan finns utbildning som ofta förenar teori och praktik. Inom folkhögskolan finns det behörighetsgivande/allmänna kurser, profilkurser/särskilda kurser och yrkesutbildningar.
Folkhögskoleutbildningar
Yrkeshögskoleutbildningar
Inom yrkeshögskolan finns eftergymnasiala yrkesutbildningar som ofta är mellan ett och tre år långa. Yrkeshögskoleutbildningar måsta ha en aktuell koppling till kompetensbehov på arbetsmarknaden.
Yrkeshögskoleutbildningar
Universitets- och högskoleutbildningar
På studera.nu finns information om högskoleutbildningar generellt.
Pedagog i kulturskolan
Här finns även exempel på flera utbildningsvägar. På ett universitet eller en högskola kan du läsa en mängd utbildningar – både kurser och program. Studierna ska alltid vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Utbildningar erbjuds på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
Universitets- och högskoleutbildningar
Konst- och kulturutbildningar
Konst- och kulturutbildningar är eftergymnasiala utbildningar som kan förbereda för fortsatta studier på högskolan, på till exempel konst-, musik- eller teaterhögskolor. Utbildningar kan också leda direkt till ett yrke eller bidra till fördjupning eller inspiration inom ett område.
Konst- och kulturutbildningar