Till navigation Till innehåll
Färgglad diagonal logotyp med versalerna FOLK OCH KULTUR.Färgglad diagonal logotyp med versalerna FOLK OCH KULTUR.Färgglad diagonal logotyp med versalerna FOLK OCH KULTUR.

Folk och kultur - det kulturpolitiska konventet i Eskilstuna.

Kulturrådet på Folk och kultur

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur arrangeras i Eskilstuna 8–11 februari, och det är äntligen dags att mötas på riktigt efter två år av digitala pandemiupplagor. Kulturrådet kommer vara på plats och delta med monter, panelsamtal och seminarier.

Kom och möt Kulturrådet på Folk och kultur! Vi har en monter på Utställartorget där det finns möjlighet att träffa konstområdesexperter, utredare och andra sakkunniga medarbetare. Ta tillfället i akt och ställ alla frågor du har om till exempel Kultursamverkansmodellen, Kreativa Europa, Kulturskolecentrum, läsrådet och bidrag inom olika konstområden.

I ett panelsamtal som vi arrangerar ihop med Konstnärsnämnden fördjupar sig experter i viktiga frågor om konstnärlig frihet och armlängds avstånd. Här samtalar bland andra Konstnärsnämndens direktör Mika Romanus och Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin med regionala och kommunala representanter, med författaren och regissören Zanyar Adami som moderator. Kulturrådet presenterar också ett seminarium med fokus på breddad rekrytering inom kulturlivet, där bland andra länsmuseichefen Hans Öjmyr Lindholm och konstnären Salad Hilowle deltar.

På fredagen bjuder vi på ett frukostseminarium i vår monter, där vi informerar om möjligheten att söka till att bli kulturhuvudstad 2029. Under lördagen har Kulturrådets program fokus på barn och ungdomar. Läsambassadören Nioosha Shams kommer tillsammans med ungdomar att fylla monterprogrammet med allt från poesiworkshops till uppläsningar och andra interaktiva arrangemang. Lördagens program arrangeras i samverkan med Kulturskolecentrum och Kulturskolerådets ungdomsråd.

Hoppas vi ses på Folk och kultur i Eskilstuna 8–11 februari!

Läs mer

Folk och kulturs webbplats

Kontakt

Susanna Höijer

Laddar...