Till navigation Till innehåll
Kvinna som håller en mikrofon i handen och ströcker upp ena handen i luften.Kvinna som håller en mikrofon i handen och ströcker upp ena handen i luften.Kvinna som håller en mikrofon i handen och ströcker upp ena handen i luften.

Safe Havens-konferensen 2022. Foto: Fredrik Elg, SH&FT.

Kulturrådet på Safe Havens i Mexico City

Kulturrådet deltog 7–9 december i Safe Havens – Freedom Talks-konferensen i Mexico City. Safe Havens är en mobil konferens som genomförs på årlig basis av organisationen SH&FT i samarbete med Safemuse.

Konferensen får finansiellt stöd inom ramen för Kulturrådets Program för konstnärlig frihet, och ska med stödet fördjupa sitt fokus och sin närvaro i frågor som rör förutsättningar för kultur och konstnärlig frihet i det globala syd. Temat för årets konferens var "Resist, Reimagine, Restore" och ett gediget program erbjöds på plats i Mexiko City såväl som digitalt.

Programmet innehöll panelsamtal, presentationer, workshops och konstnärliga framträdanden. Konstnärer och aktivister från bland annat följande länder deltog: Guatemala, Mexiko, Brasilien, Venezuela, Colombia, Kuba, Bangladesh, Singapore, Sudan, Tunisien, Egypten, Nigeria, Kenya, Mocambique, Sydafrika, Iran, Syrien, Libanon, Ukraina, Storbritannien och Norge. Även ett flertal representanter för internationella organisationer som verkar för konstnärlig frihet och utveckling deltog.

Läs mer

SH&FT, organisationen bakom konferensen

Safe Havens-konferensen

Program för konstnärlig frihet

Kontakt

Emma Emitslöf

Projektledande handläggare för Program för konstnärlig frihet, SIDA-samarbete

Hanna Barvaeus

Handläggare för Program för konstnärlig frihet, SIDA-samarbete

Erik Belin

Laddar...