Till navigation Till innehåll
 Föreläsning om Women Making HERstory föreläsningssal. Ett 30-tal människor lyssnar till en som står och pratar. Bilden är tagen uppifrån och man ser ingens ansikte tydligt. Föreläsning om Women Making HERstory föreläsningssal. Ett 30-tal människor lyssnar till en som står och pratar. Bilden är tagen uppifrån och man ser ingens ansikte tydligt. Föreläsning om Women Making HERstory föreläsningssal. Ett 30-tal människor lyssnar till en som står och pratar. Bilden är tagen uppifrån och man ser ingens ansikte tydligt.

Mellan 2013 och 2016 ägde Women Making HERstory rum i Malmö. Foto: Linnea Svensson Arbab.

Kvinnor och migration fokus i fristadsprojekt

I andra fördelningen 2022 av projektbidrag till fristäder beviljar Kulturrådet fem ansökningar som delar på 1 512 000 kronor.

Syftet med bidraget är att öka uppmärksamheten för fristadsfrågor och att ge fristadskonstnärerna möjlighet att delta i offentliga och konstnärliga sammanhang.

Dessa beviljas stöd vid denna bidragsomgång:

  • Linköpings kommun får bidrag för projektet ”Women making HERstory – Linköping” som går ut på att samla ihop berättelser från kvinnor som har erfarenhet av migration i Linköping. Projektet kommer att ledas av Linköpings fristadsförfattare från Iran.
  • Uppsala Kommun beviljas bidrag för den nationella samordnaren för Sveriges fristäder inom ICORN. Syftet är att även under 2023 stärka, utveckla och förankra det nationella fristadsarbetet i Sverige med fristadskonstnärernas behov i fokus.
  • Littfest i Umeå beviljas bidrag för projektet ”Littfest översätter” – en tre dagars översättarworkshop.
  • Stockholms Stadsteater AB beviljas stöd för projektet ”A Night with Buddha” – en kulturfestival om uppmärksammar kulturarvet i framtiden.
  • Piteå kommun beviljas stöd för ”Evenemang för mångfald – Fristads Piteå”. Piteås fristadsartist kommer att projektleda ett evenemang med inbjudna fristadsartister i anslutning till det persiska nyåret.

Läs mer

Se fördelningen av Projektbidrag fristäder

Om bidraget

Kontakt

Henriette Zorn

Enheten för kommunikation

Erik Belin

Laddar...