Till navigation Till innehåll
Människor går uppför en trappa.Människor går uppför en trappa.Människor går uppför en trappa.

Mint. Foto: Gethin Win Jones.

4,7 miljoner till bildkonst, form och konsthantverk

Mint, Svilova, Streetcorner och Konsthall Norra Kvarken är exempel på aktörer som får stöd när Kulturrådet för andra gången i år fördelar projektbidrag till bildkonst, form och konsthantverk.

Till årets andra ansökningsomgång inkom 153 ansökningar. Av dessa får 36 aktörer dela på 4,7 miljoner kronor. 

– Projektbidraget är viktigt för att främja utvecklingen och stärka infrastrukturen av bildkonst, form och konsthantverk i hela landet säger Mona-Lisa Djerf, handläggare på Kulturrådet. Bidraget är betydelsefullt för området och det är synd att vi måste avslå många ansökningar, trots hög kvalitet. De medel vi har till förfogande räcker inte till.

Två exempel på aktörer som beviljats stöd är Mint i Stockholm för festivalen September Sessions och Svilova i Göteborg för NSFW International. Ytterligare två exempel är Streetcorner i Malmö för projektet Evidensbaserad muralism och Konsthall Norra Kvarken i Nordmaling för utställningsverksamhet sommaren 2024.

Bakgrund

Det här bidraget finns till för att stödja tidsbegränsade insatser som stärker och utvecklar området bildkonst, form och konsthantverk nationellt och internationellt.

Läs mer

Projektbidrag bildkonst, form och konsthantverk, andra fördelning 2023

Projektbidrag bildkonst, form och konsthantverk

MU-avtalet

Läs mer om vårt uppdrag inom bildkonst-, form- och konsthantverkområdet

Kontakt

Mona-Lisa Djerf

Laddar...