Till navigation Till innehåll
""""""

Projektbidrag Fristäder andra fördelningen.

Kulturhuset Stadsteatern 50 år – projekt fristad

I andra fördelningen 2023 av projektbidrag till fristäder beviljar Kulturrådet bidrag till Kulturhuset/Stadsteatern för projektet Fristad Kulturhuset Stadsteatern 50 år.

Vid två befintliga kulturevenemang i Stockholm ges såväl fristadskonstnärer som fristadsfrågorna utrymme och uppmärksamhet. Målet är också att öka kunskapen om frågor som yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter som är kopplade till att vara fristad.

Syftet med projektbidrag till fristadsprogrammet är att öka uppmärksamheten för fristadsfrågor och att ge fristadskonstnärerna möjlighet att delta i offentliga och konstnärliga sammanhang.
Sammantaget beviljades 1 458 000 kronor till fyra ansökningar. Övriga projekt som får bidrag är:

  • Uppsala Kommun beviljas bidrag för den nationella samordnaren för Sveriges fristäder inom ICORN. Syftet är att även under 2024 stärka, utveckla och förankra det nationella fristadsarbetet i Sverige med fristadskonstnärernas behov i fokus.
  • Littfest i Umeå beviljas bidrag för projektet Littfest översätter – en tre dagars översättarworkshop där tre fristadsförfattare arbetar tillsammans med översättare.
  • Malmö stad beviljas bidrag för bokprojektet I skuggan, i ljuset: HBTQI-Irakier i exil och mänskliga rättigheter. Fristadskonstnären som är frilansjournalist från Irak ges möjlighet att skriva och publicera en bok som kastar ljus över HBTQI- personer i Irak och de som flytt förföljelse på grund av sin sexualitet.

Läs mer

Fördelningen av Projektbidrag fristäder

Om bidraget

Kontakt

Josefine Alm

Henriette Zorn

Enheten för kommunikation

Laddar...