Till navigation Till innehåll

Barn- och ungdomsbokskatalogen 2018/2019

Nu är den här, årets barn- och ungdomsbokskatalog! Här presenteras ett urval – cirka 215 titlar – av nya böcker och serier i årets utgivning.

Katalogen  – som alltid kommer lagom till läslovet vecka 44 –  rymmer läsning för de riktigt små barnen till ungdomar och unga vuxna liksom böcker på andra språk än svenska. Under lustfyllda former skapas magiska möten mellan läsarna och böckerna. Därtill rymmer katalogen ett inspirerande redaktionellt material.

""– Barn- och ungdomsbokskatalogen är ett slags barnböckernas IKEA-katalog, konstaterar Henriette Zorn, projektledare och redaktör från Kulturrådet. I år liksom tidigare år har vi också ett fint urval av böcker på andra språk än svenska och där har Internationella biblioteket hjälp oss med urvalet.

Det har aldrig getts ut så många boktitlar för barn och unga i Sverige. Många böcker handlar om flykt, näthat, könsidentitet och veganism. Samtiden som skildras visar på olika sätt att tycka, tänka och leva.

Katalogen innehåller också intervjuer och reportage med årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson, estradpoeten och aktivisten Yolanda Bohm, läsambassadör Johan Anderblad med flera. 

Läs och ladda ner katalogen

Bläddringsbar version av Barnböcker 2018/19

Bläddringsbar version av Ungdomsböcker 2018/19

Laddar...