Till navigation Till innehåll

Projektändringar efter beslut

Behöver ni ändra i projektplanen eller förlänga bidragets projektperiod? Eller har ni tvingats ställa in projekt? Behöver ni revidera hela projektplanen och ansökan efter beslut om bidrag? Det här gäller när projekten förändras:

Ändringar

Så länge planerade projekt inte förändras avsevärt från ansökans projektbeskrivning och sker inom bidragets syfte och villkor behöver ni inte meddela oss. Ni kan prioritera om och justera i både målgrupp och innehåll. Till exempel om projekt riktats till annan årskurs eller till fler årskurser. Samma sak om en kulturaktör blivit sjuk och ersätts med en annan inom samma konstområde.

Om ändringar ni vill göra däremot avviker avsevärt från ansökan med helt nya projekt och minskat antal deltagande elever måste ni kontakta oss per telefon eller via e-post. Skriv in ”förfrågan om projektändring” + ärendenumret i ämnesrubriken. Skicka mejl till: skapandeskola@kulturradet.se

Förlängning av projektperiod

Alla Skapande skola projekt ska vara genomförda innan det är dags för redovisning av bidraget. Bidragsgivningen följer skolans läsårsperiod men det går bra att förlänga bidragets projektperiod och flytta fram de projekt ni inte hunnit med inom ett läsår till tidig höst vid skolstart augusti- september inpå det nya läsåret.

Ni behöver inte meddela oss denna förlängning om det följer ansökans plan. Märk väl att samtliga projekt måste vara genomförda och betalda innan det är dags att redovisa bidraget. Ett bidrag kan inte överföras till ett nytt bidrags- och läsår.

Vid särskilda skäl och i undantagsfall är det enligt bidragets villkor möjligt att förlänga hela projektomgången med ett år. Kontakta då handläggare för bidraget med förfrågan.

Projektrevidering i samband med bidragsbeslut

Utifrån Kulturrådets uppdrag så ska så många elever som möjligt ta del av Skapande skola insatserna. Summa medel som sökande beviljas bygger därför på antalet deltagande elever som skolhuvudmannen i ansökan planerar att ska delta i aktiviteterna. Det är viktigt att sökande gör allt för att försöka få med det antal elever som man planerat för och angett i ansökan.

Om sökande fått mindre medel än ansökt belopp ska man i första hand se över projektplanen och budgeten och försöka anpassa och ändra i projektplanen så att det går att genomföra insatser på ett annat sätt utifrån den faktiska budget man beviljats. Se också över möjligheten att samverka med andra kulturmedel i det gemensamma arbetet med kultur för barn och unga för att skapa synergieffekter.

Titta om du kan bocka av följande åtgärder:

  • Går det planera om vilka insatser ni erbjuder eleverna i stället för att ta bort vilka elever som ska få ta del?
  • Går det prioritera om i budget? Det är inga problem om en större del av budget går till en viss elevgrupp, men går det göra något enklare för de andra eleverna som var tänkta att delta?
  • Går det att samverka kring andra medel där Skapande skola medlen blir komplementet, så att eleverna inte blir helt utan?

Om inget av ovan lyckas och den enda möjligheten ni ser är att ta bort ett stort antal elever från planerade insatser, kontakta oss så har vi en dialog för att hitta en lösning.

Om antalet planerat deltagande elever ändras avsevärt så har bidraget beviljats på felaktiga grunder, vilket kan ge risk för återbetalning. Därför är det av största vikt att ni alltid kontaktar oss vid väsentliga förändringar.

Vi förstår att det, på grund av oförutsägbara händelser i skolans verksamhet, kan finnas en viss marginell differens mellan deltagande elever i planering jämfört med genomförandet. Exempelvis att det inte är säkerställt vid ansökningstillfället hur många elever ni kommer ha nästkommande läsår eller minskat antal elever på grund av sjukdom, personaltapp, omorganiseringar och andra oförutsägbara händelser. Den här typen av skillnader i elevantal räknas inte som felaktig grund för bidrag.

Laddar...